7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

İşsizler iş sahibi oldu!

Türkiye İş Kurumu Amasya Müdürü Cavit Bayrak, Toplum Yararına Çalışma Programı'nın Amasya genelinde başlatıldığını açıkladı.


Amasya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerde bulunan okullarda 4 ay boyunca temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 103 işsiz vatandaşa iş imkanı sağlandığını, Merzifon, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde park-bahçe, yol ve kaldırım çalışmaları yapımında 75 kişinin bu program çerçevesinde geçici olarak istihdam edildiğini belirtti.


Amasya Belediyesine bağlı özel şirketle yapılan Toplum Yararına Çalışma Programı'nda 16 kişinin halen çalıştırıldığını ifade eden Cavit Bayrak, "Bu programa katılan vatandaşlarımızın ücretleri ve bütün giderleri Türkiye İş Kurumu Amasya Müdürlüğü tarafından karşılanıyor" dedi.


Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde Amasya'ya ayrılan bütçenin tamamını kullandıklarını ve Amasya'nın gerek Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan gerekse Meslek Edindirme ve Meslek Geliştirme Kursları'ndan en fazla faydalanan iller arasında olduğunu açıklayan Bayrak, "Vasıfsız eleman kalmayıncaya kadar meslek edindirme kurslarını açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 15:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamit köse IP: 88.229.250.xxx Tarih : 15.09.2009 00:53:52

Bu da bi siyasi oyun... adamlar istediklerini aldılar işe kılıfına da uydurdular. bizde kurum olarak müraacat ettik ama devamlı görüşüp bilgi alış verişinde bulunduğum  halde kurum olarak bize eksik evraktan dolayı talebiniz reddedilmiştir diye cevap verdiler. anladık cavit bey anladık. size de baskı var.. bırakalım da çanakyalayıcılar iş sahibi olsun. helal beeee...