4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

İtalyanlar Türkiye'ye geliyor

İtalyanlar, kendi ülkelerinde bulunan Brindisi kentini koruduğuna inandıkları Aziz Teodor'un doğduğu ve yaşadığı kent olan Amasya'yı görmek için Türkiye'ye geliyor.


Roma Dönemi'nde Amasya'da yaşayan ve 22 yaşında kafası kesilerek öldürüldüğü için Hristiyanlar tarafından 'Aziz' ilan edilen Amasyalı Aziz Teodor'un koruduğuna inanılan İtalya'nın Brindisi kentinin yöneticileri, şehirlerinin koruyucusu olan Aziz Teodor'un doğduğu ve yaşadığı kent olan Amasya'yı görmek için Türkiye'ye geliyor.


İtalya'nın Brindisi kenti ile Amasya arasında bu vesile ile kardeş şehir protokolü imzalanacağını belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "1, 2 ve 3 Aralık tarihleri arasında Brindisi kentinin belediye yöneticileri, Teodora D Amasia İtalya Türkiye Dostluk Derneği yöneticileri ve meclis üyeleri Amasya'yı görmek ve kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere Amasya'ya gelecekler. 3 günlük ziyaretleri esnasında Aziz Teodor'un yaşadığı toprakları gezme ve görme imkanı bulacaklar. Bu vesile ile iki şehir arasında olumlu gelişmeler olacak" dedi.


Başkan İsmet Özarslan, Papa Aziz XVI Benedetto'nun Brindisi Piskoposu Mon. Rocco Talucci'nin piskoposluğunun 20. yılın nedeniyle hazırlanan plaketin verileceği tören için Brindisi'ye davet edilmiş ve 3 gün Brindisi'de misafir edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?