5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Judo şampiyonası sona erdi

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Bay ve Bayan Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi.

Amasya Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası'na 9 ilden 42 sporcu katılırken, 2 gün süren müsabakalarda Türkiye'nin tarihinde ilk kez katılacağı ve Çin'de düzenlenecek Paralimpikler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcu da belirlendi. Olimpiyatlarda Türkiye'yi 57 kiloda Bursa Osman Gazi Belediyesi Yerel Gündem Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Duygu Çete temsil edecek.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, "4 yıldır emeklerimizin karşılığında Paralimpik Olimpiyatları'nda kota almaya hak kazandık. Bu şampiyonada judoda Türkiye'yi temsil edecek sporcumuzu belirledik ve çok mutluyuz" diye konuştu.

Çin'de düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyacağını açıklayan Duygu Çete ise, "İnşallah çok çalışıp orada iyi şekilde mücadele edeceğim ve ülkeme madalya ile döneceğim, kendime güveniyorum" dedi.

Müsabakaların ardından dereceye giren görme engelli sporculara madalyaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 10:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?