2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Kabak 1,5 metreyi aştı

Amasya Suluova ilçesindeki bahçesinde hobi olarak organik sebzecilik yapan 71 yaşındaki Ömer Dursun, dedesinden kalan tohumla 1 metre 57 santimetre boyundaki kabak yetiştirmeyi başardı.

Almanya’da uzun süre çalıştıktan sonra ekmekli olarak memleketi Suluova’ya dönen 6 çocuk babası Dursun, evinin bahçesinde hobi olarak organik sebze yetiştirdiğini söyledi. Bir dönem besicilikle uğraştığını ve 1970’li yıllarda Almanya’ya gittiğini, 30 yıl çalıştıktan sonra memleketine dönüş yaptığını anlatan Dursun, evinin önündeki 3 dönümlük bahçede organik ürünler yetiştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dedesinden ve babasından kalma tohumları kullanarak sebze yetiştirdiğini belirten Dursun "Yetiştirdiğim kabağın tohumu dedemden kalma. Organik gübre ve temiz su ile bu kabak 1,5 metreyi aştı. Eğer bu kabağa daha özenli baksaydım 2 metrenin üzerine çıkacaktı. Seyahate çıktığım için kabak susuz ve bakımsız kaldı. Burada önemli olan kimyasal ilaçlar kullanmadan doğal gübre ve su ile ürün yetiştirmek" dedi.

MANAVLAR ALMAK İSTİYOR

Yetiştirdiği 157 santimetrelik kabağı evinde saklayacağını vurgulayan Dursun "Özellikle manavlar kabağı süs eşyası olarak istiyorlar. Para teklif ettiler kabul etmedim. Satmak istemiyorum. Denemelerim devam edecek. Seneye inşallah daha bakımlı yaparsak 2 metreyi aşan kabak yetiştirmek istiyorum" diye konuştu.

Dursun, ürettiği kabakların eskiden, cam ve plastik gibi ürünler yaygın olmadığı dönemde su taşımak için kullanıldığını ancak daha sonra süs eşyası olarak değerlendirilmeye başlandığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2013 Cumartesi 20:47:07
Güncelleme :26 Ekim 2013 Cumartesi 20:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?