22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Kaçak suya geçit yok

Amasya'da kent merkezinin içme suyunu karşılayan Akdağ kaynağından gelen suyun ana hattından kaçak su alarak kullananların suları kesilmeye başlandı.

Akdağ'dan Amasya'ya gelen içme suyu ana boru hattından kaçak olarak su alıp kullanan bazı köylerde Amasya Belediyesi tarafından sular kesilmeye başlandı. Belediye tarafından kaçak su kullananlar için aldıkları kararı istisnasız uygulamaya başladıklarını açıklayan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Kaçak su için daha önceden bir karar almıştık, bu karar doğrultusunda Akdağ'dan kent merkezine gelen 64 kilometrelik ana hattan yapılan kaçakları kesmeye başladık. Şu zamana kadar kaçak su kullanan yaklaşık 20 hanenin suyunu kestik. Tarım alanlarına kaçak olarak bağlanmış suları kestik. Asla taviz vermeden kesmeye devam edeceğiz" dedi.

Amasya'nın sularının yeterli olduğuna değinen Başkan Özarslan "Amasya'da su sıkıntımız yok ama su sıkıntımız yok diye sularımızı da gereksiz yerlerde kullanacağız diye bir şey yok. Kimseye de kaynak sularımızdan kaçak kullanım için müsaade etmeyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 10:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süveybe köse IP: 85.110.183.xxx Tarih : 8.08.2007 12:45:03
İlimizde su sıkıntısının olmadığı sıklıkla belirtiliyor. fakat bu bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. vatandaşların daha duyarlı davranıp tedbir ve önlemler almaları kesinlikle gerekmekte. mahalle aralarında sıkça halı,kilim,araba yıkayan insanlarla karşılaşıyor ve gerektiğinde ikazlarda bulunuyorum fakat insanlar bu israfa devam ediyor. belediyemizin bu hususta çalışmaları ve ikazları olmalı. teşekkürler.