5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kaçak yağ operasyonu

Amasya'da polisin şüphelendiği aracı durduran zabıta ekipleri, 62 teneke kaçak katı yemeklik yağ ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Amasya'da polisin şüphelendiği 63 YR 492 plakalı panelvan minibüsü Mustafa Kemalpaşa Caddesi üzerinde durduran zabıta ekipleri, araç içerisinde yaptıkları aramalarda tanesi 18 kilo 200 gram ağırlığında toplam 62 adet teneke yemeklik yağ buldu.

Ekipler, içindeki şahıslar M.T. (42), A.E. (24) ve İ.G .(39) ile birlikte minibüsü zabıta merkezine götürdü. Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Maliye ekipleri tarafından araçtaki yağların kontrolleri yapıldı.

Şanlıurfa'dan geldikleri belirlenen şahıslar, savcılığa sevk edildi. Araç içerisindeki yağların kaçak olduğunu belirten Zabıta Müdürü Ceyhun Özarslan, sıvıdan katıya döndürülmüş özellikte olan yağların seyyar vaziyette satıldığını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Fatih Karabıyık ise, "Söz konusu ürünlerin üzerinde ambalaj bilgileri ve etiket bilgilerinin bulunmadığı tespit edildi. Üretim ve son kullanma tarihi, üretim izni bilgilerinin olmadığı görüldü. Bu sebepten dolayı tutanak düzenlenerek tespit yapıldı. Bu gıdalara el konulacak ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 15:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?