5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kadın istihdamına destek

AMASYA İL ÖZEL İDARESİ'NDEN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Amasya İl Özel İdaresi tarafından AB Destekli Kadın İstihdamını Destekleme Hibe Projesi çerçevesinde uygulanan “Çocuk Bakıcılığı, Savat Gümüş İşlemeciliği ve Cam Füzyon Eğitimi Programı” ile işsiz 100 kadının meslek sahibi yapılması planlanıyor.

Projenin Amasya İl Özel İdare Düğün Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Erol Özarslan, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve daire amirlerinin yanı çok sayıda sıra kursiyer katıldı. Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, projenin amacının kadın istihdamına yönelik olduğunu ancak esas amacın turizmde bir marka olmaya aday olan Amasya'da henüz çok fazla tanınmayan savat gümüş ve cam füzyon işlemeciliği mesleklerini vatandaşlara kazandırarak turizme yönelik ürünler üretmek ve yeni bir pazar oluşturmak olduğunu belirtti.

308 bin euro bütçeli eğitimden toplam 100 işsiz kadının yararlanacağını dile getiren proje eğitim koordinatörü Tülay Korkmaz, 60 kadına 2 ay süreyle cam füzyon, 20 kadına 3 ay süreyle çocuk bakıcılığı, 20 kadına ise 5 ay süreyle savat gümüş işlemeciliği eğitimi verileceğini söyledi.

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise konuşmalarında kentte kadınların örgütlenmelerinin ve geleceğe hazırlanmalarının desteklendiğini ifade ettiler.

AMASYA İL ÖZEL İDARESİ'NDEN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 12:20:05
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 19:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?