5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kadınlara sigara uyarısı!

Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Türkiye'de kadınlarda sigara içme oranının hızla arttığını söyledi.

Sigara içme oranının erkeklerde yüzde 60'lardan yüzde 49'lara gerilediğini ve doyum noktasına geldiğini belirten Balcı, "Bayanlarda geçen yıl yüzde 15,7 idi. Ama çok yüksek oranlarda artıyor. Çünkü kadınlarda bir sosyal statü haline getirdiler. Bir moda haline getirdiler. İnce, aromalı, çikolatalı sigara derken. Kadınlarda sigara alışkanlığı yeni başladığı için yükselişte ama bir yerde duracak" dedi.

Bir dizi ziyaret ve konferanslarda bulunmak üzere geldiği Amasya'da Emniyet Müdürü Ayhan Acet'i ziyaret eden Yeşilay Genel Başkanı Balcı, "Sağlık Bakanlığı'nın öğrencilere dönük çalışması yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da öğrencilere dönük müfredatın dışında akıllı bir çalışması yok. Şimdi biz oralarda seminerler veriyor, Yeşilay kulüpleri oluşturuyoruz. Önleyici çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

"Dünyada en çok uyuşturucu yakalayan ülke Türkiye ve dolayısıyla Türk polisi. Özellikle uçucu madde kullanımıyla mücadeleyle ilgili emniyet teşkilatında duyarlılık var" diyen Balcı, Emniyet Müdürü Acet'e şilt verdi.

Ziyarete Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, Ankara Şubesi Başkanı Şemsettin Toprak ve Yeşilay üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 13:38:43
Güncelleme :18 Kasım 2011 Cuma 18:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?