4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Kadınların büyük başarısı

Amasya’da Türk Kadınlar Birliği bünyesinde bir araya gelerek atık kağıt projesi geliştiren Amasyalı kadınlar, topladıkları atık kağıtları tekrar kullanılabilir hale getiriyorlar.

Türkiye’nin 3 ilinde bağımsız kadın grupları tarafından atık kağıt dönüştürme atölyelerinin oluşturulduğunu, Amasya Türk Kadınlar Birliği üyesi kadınların İstanbul Şişli’deki Mor Kağıt Atölyesi’nde çalışarak atık kağıtların dönüştürülmesi ile ilgili detayları uygulamalı olarak öğrendiklerini belirten Amasya Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri Meltem Yılmaz, "Birinci hedefimiz atık kağıtları tekrar kullanılabilir hale getirerek değerlendirmek. İkinci hedefimiz ise boş zamanlarında üreterek verimli hale gelmek ve kendilerini bir alanda var etmek isteyen, hanelerinde ekonomik girdiye ihtiyaç duyan, üretmek isteyen tüm kadınlara yeni bir imkan sunmak" dedi.
Hedef kitlesinin Amasya’da ikamet eden öğrenci, ev kadını, çalışan, evli ve bekar bütün kadınlar olduğunu ifade eden Meltem Yılmaz, "Öncelikle birinci hamur kağıt atıkları toplanıp elle parçalanarak küçültülür, merdaneli çamaşır makinesine atılır ve üzerine yeterli miktarda su eklenir. İyice ufalanıp hamur haline gelen sıvı geniş bir leğene aktarılarak içerisine nişasta ve tutkal eklenir. Daha sonra bu karışımdan kasnak yardımıyla elde edilecek yeni kağıdın tabakası çıkartılır. Daha sonra kağıtlar bez parçaları ile birlikte alınıp iki tahta arasına yerleştirilir, üzerine ağırlık konularak bekletilir. Kuruyan kağıtlar kumaş parçalarından ayrılarak üst üste dizilir ve iki tahta arasına dizilir. İki tahta arasında sıkıştırılan kağıtlar bir süre sonra kullanıma hazırdır" diye konuştu.
Yılmaz, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen Amasyalı kadınları da atık kağıt projesinde çalışmaya davet etti.

amasya
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?