4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Kale cinayetinin sanığı yakalandı

Amasya Kalesi’nde 4 Mayıs 2004 tarihinde işlenen bir cinayetin sanığı olarak aranan Sinan Polat (40), polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

Beş ay önce aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı Amasya Kalesi’nde Nami Koçak’ı (45) bıçaklayarak öldüren, daha sonra Nami Koçak’a ait otomobil ile sokakta gezerken Nami Koçak’ın oğlu olan Hayati Koçak’ı (19) gören ve Hayati Koçak’ın babasını sorması sonrasında, "Gel seni babanın yanına götürüyüm" diyerek cinayeti işlediği Amasya Kalesi’ne çıkarttıktan sonra bıçakla yaralayan ve öldüğünü zannederek olay yerinden ayrılıp kayıplara karışan Sinan Polat, polisin yaptığı operasyon sonrasında yakalanarak, gözaltına alındı.

Cinayet sanığı Sinan Polat’ın yaklaşık 5 aydır sürekli yer değiştirerek, saklandığını belirten Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Emin Mergen, "Aldığımız bir ihbarı değerlendirerek 2 ayrı evde yaptığımız eş zamanlı operasyonda Sinan Polat’ı Beyazıt Paşa Mahallesi’nde bir evde ele geçirdik. Bitkin bir halde yakaladığımız Sinan Polat, suçunu itiraf etti. Biz de işlemlerini tamamlayarak mahkemeye sevkettik" dedi.

Cinayet sanığı Sinan Polat, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AMASYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 09:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?