5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kamyon şoförü yanarak can verdi

Amasya'nın Ezinepazar beldesinde kontrolden çıkarak bir evin bahçesine giren kömür yüklü kamyonda çıkan yangın sonucu sürücüsü yanarak can verdi.

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 04.30 sıralarında Amasya-Tokat karayolunun 35. kilometresinde Ezinepazar beldesinde Amasya'nın Suluova ilçesinden Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan şeker fabrikasına kömür taşıyan Ali Demir'in (40) kullandığı 55 K 9515 plakalı kamyon, direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun kenarında bulunan Ali Gök (50) isimli şahsın evinin bahçesine yuvarlandı.

Yaklaşık 5 metrelik şarampole yuvarlanan kamyon büyük bir gürültü ile patlayarak yanmaya başlarken, patlama sesiyle uyanan Ali Gök ve aynı evde yaşayan 6 kişi, korku ile kendilerini dışarıya attılar. Bahçesinde yanan kamyonu gören Ali Gök, jandarma ve itfaiyeyi ararken, bahçeye çakılan kamyonun kasasında bululan kömür buraya döküldü. Kömürün de etkisiyle yangın daha da alevlenirken, sürücü Ali Demir, çıkamadığı şoför kabininde yanarak hayatını kaybetti.

Bir patlama sesiyle uyandıklarını belirten Ali Gök, "Kendimizi dışarıya zor attık. Bir de baktım ki kamyon yanıyor. Jandarmayı ve polisi arayıp yardım istedim" dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 10:57:49
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 11:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?