5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kapalı spor salonu müjdesi!

AMASYA’YA 2 BİN KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, Amasya il merkezine 2 bin kişi kapasiteli çok amaçlı spor salonu yapılacağını açıkladı.

Düzenlediği toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kapçak, Hızırpaşa Mahallesi’nde bulunan ve TCDD’ye ait arsa ile Amasya Belediyesi’nden 29 yıllığına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen arsanın üzerindeki yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alana 3 katlı, 2 bin kişi izleme kapasiteli ve 120 araçlık otoparkı bulunacak çok amaçlı spor salonu yapılacağını söyledi.

Amasya’da 40 yılı aşkın süredir hizmet veren Hamit Kaplan Spor Salonu’nun kentte düzenlenmesi öngörülen büyük çaplı organizasyonlar için yeterli olmadığının altını çizen Kapçak, “Yeni yapılacak spor salonuyla uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz. Salonun yapımı konusunda Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak’ın imzaladığı bir protokol var. Salonun yapımına Amasya İl Özel İdaresi 1.5 milyon lira ayırdı. Toplam maliyetin ise 8 milyon lirayı aşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kapalı spor salonunun temelinin kısa sürede atılması için girişimlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Kapçak, salonun 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Kapçak, söz konusu yatırımın Amasya’ya kazandırılmasındaki özverilerinden dolayı Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 12:33:02
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 15:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali05 IP: 88.247.92.xxx Tarih : 5.04.2011 15:43:21

Bu haberden anladığım kadarıyla yapılacak spor salonuna tahsis edilen yer. Şu an Belediyenin batı garajı olarak gösterdiği yer. Belediye kendisinin olmayan bu arsayı nasıl garaj olarak gösterir ? Bu spor salonunun en kısa sürede yapılması hem spora önemli katkı sağlar. Hemde milleti batı garajı diyerek şehrin bir başından bir başına yürütme zulmüne son verir. Tabi bu sefer nereyi gösterirler veya şehre hiç mi sokmazlar ikinci sınıf vatandaş olan köylüyü bekleyip göreceğiz.