7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Kardeş öğrencilere bayram sürprizi

KARDEŞ ÖĞRENCİLERE BAYRAM HEDİYESİ

Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanları, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan "Kardeş Okul, Kardeş Kurum Projesi" çerçevesinde kardeş kurumları olan Amasya'nın Hamamözü'nün Alan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine bayram sürprizi yaptılar.

Amasya il merkezine 110 km uzaklıktaki köye giderek okuldaki 40 öğrenciye kaban, ayakkabı ve giysi yardımında bulunan Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanları, "kara lastik" diye tabir edilen ayakkabıları çıkartarak çizme giyen öğrencilerin sevinçlerine ortak oldular. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı Kardeş Okul, Kardeş Kurum Projesi'nin eğitim ve sosyal yaşam açısından son derece önemli bir proje olduğunu belirten Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, "Kardeş okulumuz olan Alan İlköğretim Okulu'nun fiziki ihtiyaçlarını tespit ettik. Fedakarlık yapan personel arkadaşlarımızın da destekleriyle temin ettiğimiz maddi birikimle okulun fiziki yapısını iyi koşullara ulaştırdık. Ayrıca bayram ve ağır geçen kış koşulları öncesinde de kardeşlerimize sevindirmeyi amaçladık. Onların gözlerindeki parıltıyla ne kadar güzel bir icraat yaptığımızın farkında olduğumuzu anlamış olduk" diye konuştu.

Hamamözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Kardeş Okul, Kardeş Kurum Projesi ile köy okulların fiziki yapısının iyileştirildiği gibi köy çocuklarının moral kazandığını ve derslerine daha sıkı sarıldıklarını belirtti.

Naylon ayakkabı ile öğrenimine devam eden 5. sınıf öğrencisi Gamze Akkuş, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'e, Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mürsel Kuloğlu'na ve Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, okulda görev yapan öğretmenlere de öğretmenler günü münasebetiyle birer tane kalem hediye etti.

KARDEŞ ÖĞRENCİLERE BAYRAM HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?