7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Kardeş okullara büyük destek

PANCAR EKİCİLER KOOPERATİFİ'NDEN KARDEŞ OKULLARA BÜYÜK DESTEK

Amasya Valiliği'nin başlattığı 'Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi' kapsamında 3 okul ile kardeşlik protokolü imzalayan Pancar Ekiciler Kooperatifi, kardeş okulların ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Amasya Ovasaray köyü, Ezinepazar beldesi ve Suluova ilçesinde olmak üzere toplam 3 okul ile kardeşlik protokolü imzalayan Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi, kardeş okulların ihtiyaçlarını karşılayarak öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim almaları için harekete geçti. Ovasaray Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Kooperatif Başkan Mahmut Demir, "Öğretmenler odasının tefrişatını yaptık, öğrencilerimizin derslerini daha iyi yapabilmeleri için 2 adet projeksiyon cihazı aldık ve öğrencilerimizin daha iyi ortamda yemek yemeleri için yeni bir yemekhane yapacağız" dedi.

Taşımalı sistemle civar köylerden gelen çocuklarında eğitim gördüğü 16 derslikli Ovasaray İlköğretim Okulu'nda 320 öğrenci ve18 öğretmen bulunurken, sadece bu okul için yapılacak harcama miktarının 40 bin lira civarında olacağını açıklayan Mahmut Demir, "Kardeş 3 okula toplam 100 bin lira civarında harcama yapacağız. Bu toplumu yarın yönetecek insanlara rahat ve huzurlu ortamda eğitim veremezseniz ilerde sıkıntı olur. Biz okulları, öğretmenlerimizi önemsiyoruz. Evde 2 çocuğumuzu yetiştirmekte zorlanırken, öğretmenlerimizin her biri 20-30 çocuk yetiştiriyor. Çocuklarımızı önemsiyoruz, çünkü memleketin geleceği onlar, memleketin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklara iyi şartları sağlamak zorundayız. Devletin bu işi takip ettiğini biliyoruz, bizde sivil toplum kuruluşu olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

PANCAR EKİCİLER KOOPERATİFİ'NDEN KARDEŞ OKULLARA BÜYÜK DESTEK
PANCAR EKİCİLER KOOPERATİFİ'NDEN KARDEŞ OKULLARA BÜYÜK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:49:00
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 00:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?