6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Kardeş okullara yardım yağıyor

KARDEŞ OKULLARA YARDIM YAĞIYOR

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı eğitim projelerinden birisi olan “Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi” kapsamında kardeşlik protokolü imzalayan kurum ve kuruluşlar okulların ihtiyaçlarının tamamını karşılıyor.

İl genelinde bulunan okulların tamamını birbiriyle yada kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasında kardeş olmasını sağlayan, okul ve kurum arasında kardeşlik protokolünün imzalandığı Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi çerçevesinde kurum ve kuruluşlar kardeş okullarını ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit edip, yapılması gereken yardımları yapıyorlar. Proje sayesinde il genelinde eğitimin kalitesi yükseliyor, en ücra köyde bulunan bir öğrenci ile il merkezinde bulunan bir öğrenci aynı şartlarda eğitim görme şansını yakalıyor.

Proje kapsamında merkeze bağlı Şeyhsadi Köyü İlköğretim Okulu ile kardeşlik protokolü imzalayan İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri okula yaptıkları ziyarette boya ve badanaya ihtiyacı olan okulun çatısının aktarılması gerektiğini, okul bahçesinde çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini tespit ederken, ders araç ve gereçleri ile birlikte panoların kullanılamaz halde olduğunu, masa ve sıraların eskimiş olduğunu, Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Andımız Marşı'nın bulunduğu köşenin yıpranmış olduğunu tespit etti. Kısa süre içerisinde okulun ihtiyaçlarının tamamı karşılanırken, anasınıfında bulunan 20 öğrenciye eğitim öğretim süresince giyecekleri özel olarak diktirilen okul kıyafetleri dağıtıldı. İl Tarım Müdürü Ahmet Millici, öğrencilere 100 adet hikaye kitabı ve 100 adet boyama kitabı dağıtarak meyve suyu ve kek ikramında bulunurken, Şeyhsadi Köyü İlköğretim Okulu'nun bundan sonra İl Tarım Müdürlüğü'nün kardeşi olduğunu, neye ihtiyaçları varsa seve seve karşılayacaklarını belirtti.

KARDEŞ OKULLARA YARDIM YAĞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 11:55:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 19:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?