5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kaymakamdan istihdama destek

Amasya'nın Suluova ilçesinde Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı Eski Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait metruk binayı kiraya veren Kaymakam Osman Aslan Canbaba, hem binanın onarımını yaptırdı hem de 50 kişinin iş sahibi olmasına sağladı.


Suluova'da 2007 yılında kendisine gelen bir tekstil firması sahibinin Eski Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait metruk binayı kiralamak istediklerini ve yatırım yapmak istediklerini söylemesinden sonra Kaymakam Canbaba, binanın onarımının yapılması ve 30 ay ücretsiz binadan faydalanmaları olanağıyla binayı kiraya verdi.

Eski binaya yaklaşık 100 bin YTL masraf yapan şirket sahibinin eleman ihtiyacının da ortaya çıktığını belirten Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Bizden daha önceden çok sayıda iş isteyen insan vardı ilçemizde. Bir tekstil firmasına işçi alınacağını duyurduk, yaklaşık 150 kişi başvurdu. Bu kişiler arasından 75 kişi seçtik ve Meslek Eğitim Merkezi tarafından bu işçilere fabrikada toplam 912 saat eğitim verildi. Genişletilmiş kadın giyim modelistliği kursuna katılan işçilere 150 YTL'si iş yerinden, 250 YTL'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan olmak üzere toplam 400 YTL maaş verildi ve sosyal güvenceleri sağlandı" dedi.


Yüzde 50 iş garantili kursun sonunda kursa katılan kursiyerlere sertifikalarını veren Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Şimdi eğitim gören kalifiye işçilerimizin yüzde 50'den fazlası bu şirkette iyi para alarak işe başlayacaklar. Bu sayede hem istihdama katkı sağladık hem ekonomiye katkı sağladık hem de metruk bir binayı kurtardık" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?