7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Kaymakamlık'tan güzel hareketler!

Amasya'nın Suluova ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan okul öncesi eğitime yönelik 'Küçük Adımlar Büyük Gelecek Projesi' kapsamında sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına giyecek ve kırtasiye yardımı yapıldı.


'Küçük adımlar büyük gelecek' projesinin 284 bin 760 liralık kaynağı olduğunu söyleyen Kaymakam Osman Aslan Canbaba, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında yüzde 100 oranını yakalamak için bu projeyi hazırladıklarını ve proje sayesinde sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim alma imkanı bulduklarını söyledi. Projenin toplam kaynağının 29 bin lirası sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına yapılan giyim yardımına, 27 bin lirası oyuncaklara ve 43 bin lirasının da eğitim materyallerinin alımına harcandığını açıklayan Kaymakam Canbaba, amaçlarının okul öncesi eğitimi teşvik etmek olduğunu belirtti.


Hazırlanan projenin 1 yıllık bir proje olduğunu, eğitim-öğretim dönemi sonunda projenin sona ereceğini ifade eden Canbaba, "Hedefimiz okul öncesi eğitimi okullaşma oranında yüzde 100 başarıyı yakalamak. Hedefimize çok az kaldı bunu başaracağız. İleriki yıllarda da bu tip projelerler okul öncesi eğitime desteğimizi devam ettireceğiz. Okul öncesi eğitimi gören çocukların gelecekte ne denli başarılı olduklarını biliyoruz, bunu herkesin bilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?