5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kendilerine rakip bulamıyorlar

AMASYA'DA RAKİP BULAMAYAN FUTBOLCU KIZLAR, ERKEKLERLE MAÇ YAPIYOR

İlköğretim Okulları Arası Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası'nda son iki yılın namağlup şampiyonu olan Amasya Yeşilırmak İlköğretim Okulu kız futbol takımı, kentte hazırlık maçı yapacak başka bir kız takımı olmayınca hazırlık maçlarını erkek takımlarına karşı oynuyor.

31 Mart-3 Nisan 2011 tarihleri arasında Aydın'ın Kuşaadası ilçesinde yapılacak olan İlköğretim Okulları Arası Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası'na 12 Haziran Stadyumu'nda erkek takımlarına karşı maç yaparak hazırlandıklarını belirten beden eğitimi öğretmeni Mustafa Demir, "Rakip bulmakta zorlanıyoruz. Onun için diğer okullardaki erkek takımları ile maç yaparak, maç yapmama dezavantajını avantaja çevirmeye çalışıyoruz. Erkeklerle kızlar arasında fiziki olarak şartlar müsait olmadığı için kızlarımız

zaman zaman zorlansalar da onlarla başa baş oynadıkları için kendilerine güvenleri artıyor. Müsabakalarda onlara gol attıkları zaman veya ikili mücadelede bir erkeğe çalım attıkları ya da erkek kaleciye şut atıp gol attıkları zaman son derece mutlu oluyorlar" dedi. Kızların futbol oynayıp oynayamadığından şüphesi olanı Amasya'ya davet ettiklerini vurgulayan Demir, "Buna şüphesi olan varsa gelsin bizim kız takımımızı izlesin. Erkeklerle nasıl mücadele ediyorlar, sahada nasıl diriler, nasıl koşuyorlar,

kazanmak için ellerinden geleni nasıl yapıyorlar görsünler" diye konuştu.

Takım oyuncularından Ceren Çam, erkeklerin kendilerinden daha güçlü oldukları için mücadele etmekte zorlandıklarını belirtirken, Melike Yivli ise erkeklerle hazırlık maçı yapmalarının kendileri için avantaj olduğunu ve bu mücadelenin faydalarını finallerde göreceklerini dile getirdi.

Minik sporcular, iki sezon önce gol kralı olan ve performansıyla dikkatleri üzerine çekip Gölcükspor'a transfer olan takım kaptanları Hilal Başkol'u kendilerine örnek aldıklarını ve hedeflerinin eski kaptanları ile milli takımda tekrar bir arada oynamak olduğunu söyledi.

AMASYA'DA RAKİP BULAMAYAN FUTBOLCU KIZLAR, ERKEKLERLE MAÇ YAPIYOR
AMASYA'DA RAKİP BULAMAYAN FUTBOLCU KIZLAR, ERKEKLERLE MAÇ YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 11:02:05
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 18:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?