4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Keneden ölüm gece yarısı gömdürdü

Amasya'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındıktan sonra hayatını kaybeden İsmail Karakaya (63), gece yarısı köyünde toprağa verildi. 

Edinilen bilgiye göre yalnız yaşayan ve bekar olan İsmail Karakaya, 22 Haziran tarihinde rahatsızlanarak, ağabeyinin evinde 2 gün yattıktan sonra yakınları tarafından Merzifon Devlet Hastanesi'ne, oradan Amasya Sabuncuoğlu Şerfeddin Devlet Hastanesi'ne ve ardından da Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Karakaya, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü esnada hayatını kaybetti. 

Yakınları tarafından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan cenaze, bir minibüs ile Merzifon Yeşiltepe köyüne getirildi. Cenaze, Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde defnedildi. İsmail Karakaya'nın tabutunu taşıyan köylüler ellerine eldiven giyerlerken, cenaze, kepçe tarafından yaklaşık 3 metre derinliğinde kazılan mezara tabutun içerisinden çıkarılmadan konuldu. Tabutu taşıyan şahısların kullandıkları eldivenler tabutla birlikte toprağa gömülürken, tabutun üzerine görevliler
tarafından çamaşır suyu döküldü. 

İsmail Karakaya'nın 22 Haziran tarihinde yüksek ateş ve ishal olduğunu ve aynı köyde bulunan ağabeyinin evinde 2 gün yattığını belirten Yeşiltepe Köyü Muhtarı Ruhi Geyik, "2 gün ağabeyinin evinde yattıktan sonra şehirde oturan yeğeni köye gelerek İsmail Karakaya'yı Merzifon Devlet Hastanesi'ne götürdü. Üzerinde kene çıkmadığı, kendisinin de keneyi aldığını belirtmediği için hastanede bu konuda bir işlem yapılmadı. Sadece ateş düşürücü tedavi uygulandı ve evine gönderildi. Yeniden rahatsızlandıktan sonraacil serviste tedavi altına alındı ve kanama başladı. Buradan Amasya Sabuncuoğlu Şerfeddin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen hasta, Amasya'da hiç ambulanstan indirilmeden Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Biz kendisini ziyarete gittiğimizde çok acı çekiyordu ve sonra vefat etti" diye konuştu. 

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ise yaşlı adamın yaşadığı evin çevresini, köy ve mezarlığı ilaçladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?