5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kepler havaya fırlatıldı

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören yaklaşık bin 700 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldular.

Amasya 12 Haziran Stadı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Ayhan Durmuş, Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, üniversite akademik personeli, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Amasya Üniversitesi'ne bağlı 1 fakülte 2 yüksekokuldan bin 700 öğrenci mezun oldu. 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde Eğitim Fakültesi'ni birincilikle bitiren Sümeyra Özlem Bayer, ikinci Nagihan Koç, üçüncü Gülşah Pazar, Sağlık Meslek Yüksekokulu'nu birincilikle bitiren Tuğba Erdoğdu, ikinci Emine Satır, üçüncü Ayla Kaya, Meslek Yüksekokulu'nu birincilikle bitiren Harun Baykara, ikinci İbrahim Otluoğlu, üçüncü Rukiye Çakır'a belgelerini Vali Vekili Ayhan Durmuş verdi.

Sorunların çözümü için tek başvuru kaynağının eğitim olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, "Eğitimini istenilen düzeyde başaran toplumlarda sorun diye tanımlanan pek çok şeyin sorun olmadığı yüzlerce örnekle belgelenebilir. Çağdaşlaşma hedefi için bilimin yanında ulusal egemenlik vazgeçilmez koşul olarak belirlenmiştir. Sizler için yaşam yeniden başlıyor. Edindiğiniz bilgi ve beceriyi geliştirmek, ülke gelişimine önemli katkılarda bulunmak ve genç nesillere bu deneyimlerinizi en iyi şekilde aktarmak önemli bir sorumluluktur" dedi.

Bölüm sorumlusu öğretim görevlileri tarafından öğrencilere belgelerinin dağıtılmasından sonra sahaya inen Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, öğrencilerin keplerini atmaları için geri sayımı yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı mezuniyet törenine kucağında çocuğu ile birlikte katılan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Elif Küçükodacı (31), eşi Üsteğmen Fatih Küçükodacı'nın Kosova'da Barış Gücü'nde görevli olduğu için törene 14 aylık kızı Reyyan Küçükodacı ile birlikte katıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 19:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?