5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

KESK'ten 'küresel' eylem

KESK Amasya Bileşenleri, Memur-Sen, Disk, Genel-İş, Hizmet-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Emeğin Partisi’nin içerisinde bulunduğu platform tarafından Yavuz Selim Meydanı’nda, Irak’ın ABD tarafından işgalinin 2. yılı sebebi ile basın açıklaması yapıldı.

Geniş Güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasında, Sağlık Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) İl Temsilcisi Recep Karabek, emperyalist ABD’nin Irak’ta, Siyonist İsrail’in Filistin’de işgal ve katliamlarının her geçen gün artarak devam ettiğini ileri sürdü.

Karabek, "İşgalin başladığı günden bugüne kadar geçen 2 yıllık sürede çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden on binlerce insan katledildi. Camiler, okullar, hastaneler ve pazaryerleri bombalandı.

Vatanının onurunu, namusunu savunan insanlar terörist ilan edilerek barış ortamını bozmakla, savaş ve şiddet yanlısı olmakla suçlandı. Ama geçen 2 yıllık süreç, çıkarları için masum insanların üzerine bomba yağdıran işgal güçlerinin değil, tek isteği ülkesini, yani onurunu savunmak olan halkların haklı olduğunu ortaya koydu" dedi.

Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 18:54:35
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 11:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?