22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Kınalı Kuzular'a Amasya'dan ödül

TRT'de yayınlanan ve Çanakkale destanını anlatan Kınalı Kuzular isimli dizi, Amasya'da düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri içerisinde yılın dizisi seçilerek altın elma ödülünü aldı.

Çanakkale destanını anlatan ve TRT'de yayınlanan Kınalı Kuzular dizisinin Amasya'da aldığı yılın dizisi altın elma ödülünü almak için Amasya'ya gelen Kınalı Kuzular dizisinin yapımcısı ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, Vali Celaleddin Lekesiz'in elinden altın elma ödülünü aldı.

12 Haziran Stadı'nda düzenlenen Ebru Gündeş konseri öncesinde ödülünü ödülü alan ve Eşraf Kolçak, Emin Günaydın, Demir Karahan, Hikmet Karagöz, Kurtuluş Şakirağaoğlu gibi ünlü isimlerin rol aldığı dizide rol almak ve yapımcılığını üstlenmekten gurur duyduğunu ifade eden Ahmet Yenilmez, "Çanakkale Savaşı Atatürk'ün buyurduğu gibi yeni Türkiye'nin önsözüdür. Tarihçiler der ki, Çanakkale Savaşı olmasaydı Kurtuluş Savaşı verilemezdi. İhtiyar dünyanın da gördüğü en centilmen savaştır ve ilk kez Türkler tarafından Çanakkale ile alakalı bir film çekildi, bu da bize nasip oldu. Birçok ödül aldık ama Anadolu'dan ödül almak başka bir duygu. Dizimiz devam edecek ama kanalın adını vermek istemiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 11:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?