5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kitabı sevdirmek için ilginç yöntem

Amasya'da üniversite öğrencileri, kent halkına kitap okumayı sevdirmek için Yavuz Selim Meydanı'nda yerlere oturarak 2 saat boyunca kitap okudu. 

Amasya Üniversitesi'nin Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi öğrencileri Amasya halkına kitap okumayı sevdirmek için ilginç bir yöntem denedi. 30 kişilik öğrenci grubu, ellerine aldıkları kitaplarını Yavuz Selim Meydanı'nda yerlere oturarak insanların şaşkın bakışları arasında okudu. Meydanda yerlerde oturan öğrencileri gören kent sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemezken, Amasya Valiliği'nin başlattığı 'Okuyan Amasya' kampanyasına destek olmak, insanlara kitap okumayı sevdirmek için böyle bir yöntem seçtiklerini belirten TOG Amasya Koordinatörü Ersin Moral, "Kütüphaneler Haftası ve Okuyan Amasya kampanyasına destek vermek, halkı bilinçlendirmek için kitap okuma kampanyası düzenledik. Bugün meydanda oturuyoruz, amacımız kitap okumayı sevdirmek, halkı bilinçlendirmek ve okumanın önemini vurgulamak istiyoruz" dedi. 

Üniversite öğrencileri 2 saat boyunca oturdukları yerde kitaplarını okuduktan sonra yeniden okullarına döndü.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 16:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan inbal IP: 85.103.14.xxx Tarih : 8.04.2008 00:41:07

kampanyayı sonuna kadar destekliyorum okuyalım ve okutalım teşekkür etmiyorum bu kampanyayı başlatanlar daha fazlasını hak ediyo çünki