5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kitapları yüksek sesle okuyor

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, şoförü ve korumasının da yararlanabilmesi için makam aracındaki seyahatleri sırasında kitaplarını yüksek sesle okuyor.

Edinilen bilgiye göre, çevresindekilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, bunun için ilginç bir yöntem geliştirmiş.

Makam aracındaki seyahatleri sırasında şoför ve korumasının da yararlanabilmesi için yüksek sesle kitap okuyan Prof. Dr. Eren, bu durumdan şoför ve korumasının da memnunluk duyduğunu söyledi.

Kitap okumanın önemli bir alışkanlık olduğunu belirten Eren, televizyon, internet ve radyo gibi iletişim ve görsel araçların yaygınlaşmasına paralel olarak kitap okuma alışkanlıklarının giderek azaldığını söyledi.

Bu nedenle çevresine sürekli kitap okumaları tavsiyesinde bulunduğunu ifade eden Rektör Eren, ''Makam aracındaki seyahatler sırasında kitap okuma alışkanlığım var. Bundan araç içinde bulunanların da yararlanabilmesi için yüksek sesle okuyorum. Bu duruma şoför ve koruma arkadaşlar da o kadar alıştılar ki okuduklarımı ilgiyle takip ediyorlar. Araca her bindiğimizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Örneğin, Turgut Özakman'ın ''Diriliş'' ve ''Şu Çılgın Türkler'' kitaplarını bu yöntemle okuduk.''

Makam şoförü Sadık Köse ve koruma Nesimi Ferahoğlu ise başlangıçta biraz yadırgadıkları bu duruma sonradan alıştıklarını belirterek, ''Artık hocamız her araca bindiğinde kitap okuması için bizden talep geliyor'' şeklinde konuştular.

A.A
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 12:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?