5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

'Kızımın katillerini bana versinler'

İstanbul Güngören'de 27 Temmuz tarihinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Amasyalı Aleyna Çelik'in babası, kızının katillerinin kendisine verilmesini istedi.

27 Temmuz tarihinde kendisini özleyen Güngören'deki anneannesinin yanına giden ve anneannesi, teyzesi ve 5 yaşındaki kuzeni Taha ile birlikte dondurma yemek için dışarıya çıkan 3 yaşındaki Aleyna Çelik, haince saldırı sonucu kuzeni Taha ile birlikte hayatını kaybetmişti. Aleyna Çelik, doğum gününde memleketi Amasya'nın Göynücek ilçesi Ilısu köyünde defnedildi.

Aleyna Çelik'in babası Günsar Çelik (26) ve annesi Melike Çelik'i (23) ziyaret eden Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş Eski Şampiyonu Mahmut Demir, doğum günü pastasını göremeden hayatını kaybeden Aleyna'nın resminin bulunduğu pastayı keserek ailesine ikram etti.

Aleyna Çelik'in Türk bayrağı ile birlikte resmini ve Kur'an-ı Kerim hediye eden ve bir miktar nakdi yardımda bulunan Mahmut Demir, "Olimpiyatlara katılan Amasya Şekerspor güreşçileri terörü lanetleyerek, orada kazanacakları şampiyonlukları terör şehitlerine armağan edecekler. Adı, gayesi ne olursa olsun terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Allah onların belalarını versin" dedi.

Mahmut Demir, Aleyna Çelik'in resminin bulunduğu doğum günü pastasını annesi Melike ve babası Günsar Çelik ile birlikte keserken, kendisine ikram edilen kızının doğum günü pastasını yiyemeyen anne Melike Çelik, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kızının mezarının başında dua eden Melike Çelik, "Kesinlikle sevinmesinler, onlar sevinmesinler diye ağlamıyorum. Onların gücü şurada yatan üç yaşındaki çocuğa yetti, başka bir şeye değil" diye konuştu.

Kızının katillerinin yakalandığını gazetecilerden öğrenen baba Günsar Çelik de, kızının katillerine verilecek cezayı merak ettiğini söyleyerek, "Onları bana versinler yeter" diye konuştu.

Ilısu köyünde yapımı devam eden camiye Nur Aleyna Çelik Camii ismi verilirken, Göynücek'te de bir sokağa Aleyna Çelik adı verildi.

 

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 18:43:34
Güncelleme :3 Ağustos 2008 Pazar 18:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?