6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Kocur , Yaşlılar haftasını kutladı

Memur-Sen Amasya İl Başkanı Fatih Kocur, "Ömürleri boyunca yaşadığı toplum ve ülkesi için çalışan, ömürlerinin son deminde ise bakıma muhtaç duruma gelen büyüklerimize hizmeti ibadet olarak kabul eden bir inanca sahibiz" dedi.


Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında bir milleti ayakta tutan temel değerlerden birisinin de yaşlılara saygı göstermek olduğunu belirten Memur-Sen İl Başkanı Fatih Kocur, "Yüzyıllar öncesine dayanan kültürümüz ve geleneğimiz gereği yaşlılarımıza hürmet, ibadet derecesinde kabul edilmektedir. Geçmişin yokluk, sefalet ve türlü zorluklarını yaşayarak, bizi bugünlere taşıyan yaşlılarımızı, hayatın ağır yükü altında yorulmuş büyüklerimizi, ömürlerinin son baharında rahat ettirmek, onlara huzurlu ortamlar oluşturmak, toplumumuz ve devletimiz adına tarihsel bir sorumluluktur. Ayrıca, yaşlılarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanlar oluşturmak, sosyal devletin temel görevlerindendir" diye konuştu.


Türk insanının köklerinden ve inançlarından uzaklaştıkça toplumda yaşlılara yönelik olumsuz tutum ve davranışların yaşanır hale geldiğini, ailesinden kopartılan, sokağa terk edilen, yada aile içinde huzur ortamı bulamadığı için kendisi ayrılan yaşlılara daha sık rastlanır olduğunu açıklayan Fatkih Kocur, "Bu durumda bulunan yaşlılarımıza bir yuva ortamı oluşturmak amacıyla devletin kurduğu sosyal hizmet kurumlarına her geçen yıl daha fazla yaşlımız başvurmaktadır. Bir toplumun geleceği açısından tehlikeli bir süreç olan bu sosyal yaranın tedavisi için millet olarak bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız zaruridir. Yeni nesilleri batının bireyselliği ön planda tutan bencil kültüründen korumak ve tarihsel değerlerimiz ile genç kuşak arasında köprü kurmak adına eğitsel, kültürel ve sosyal projeler geliştirilmelidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?