5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kongre süreci 4 Ekim'de başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Amasya İl Başkanlığı, merkez ve ilçelerde kongre sürecini 4 Ekim'de başlatıp, 2 Kasım'da bitirecek.


Düzenlediği basın toplantısında 4 Ekim tarihinde ilçe kongrelerinin başlayacağını, 12 Ekim tarihinde merkez ilçenin kongresinin yapılacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, "2 Kasım'da kongreleri tamamlayacağız. Amasya merkezde mevcut İlçe Başkanı Akın Dağaşan kendi isteği ile aday olmayacak. Onun yerine Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Bilal Dümen tek liste halinde kongrede aday olacak" dedi.


İl genelinde 22 belde belediyesinin 19 tanesinin yeni kanuna göre seçime girmeyeceğini Ziyaret, Yenice ve Ezinepazar beldelerinde seçim çalışmaları yapacaklarını ifade eden Mustafa Yıldız, "Belediyelikleri iptal edilen beldelere 10 yıl süreyle İller Bankası'ndan aldıkları ödenekleri yine gelecek. Önceden gelen ödeneklerin büyük kısmı belediye işçilerine gidiyordu. Şimdi belediye işçileri Özel İdare bünyesine katılacakları için ödeneğin tamamı hizmette kullanılacak" diye konuştu.


Mevcut belediye başkanlarının tamamının yeniden aday olacaklarını da belirten Yıldız, il ve ilçe teşkilatlarının tamamını siyaset akademisine göndereceğini söyleyerek, "Amasya'dan 100 kişilik bir katılım olursa siyaset akademisi burada da açılacak. Buradan alınacak sertifika her türlü aday olacaklara öncelik getirecek. Katılımcılar işin uzmanı profesörlerden eğitim alacaklar. Devlet memuru, esnaf, normal vatandaş, farklı siyasi partilerin üyeleri bu akademiye katılabilirler. Bu sayede eğitim almış siyasetçiler yönetimde söz sahibi olacak. 3 Kasım'da başlayacak olan akademi haftada 1 gün 6 saat olmak üzere 6 hafta sürecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?