5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kontör dolandırıcıları iş başında

Amasya'nın Taşova ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan şahıs, cep telefonundan aradığı vatandaşı 420 YTL'lik kontör yükleterek dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, Osman Gürbüz'ü (40) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, "Ben Ankara Kızılay Polis Merkezi'nden arıyorum. Senin telefonundan bir kişi aranmış ve rahatsız edilmiş. Hakkında işlem yapacağız" dedi ve telefonu hiç kapatmadan kendisine 12 tane 250'lik kontör göndermesini istedi.

Arayan şahsın, "Sen kontörleri gönder, devlet sana paranı geri verecek, ama sakın kimseye bir şey söyleme" şeklinde tehdit ettiği Gürbüz, 12 tane 250'lik kontör alarak şahsa numaralarını verdi.

Telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığını anlayan Gürbüz, polis merkezine giderek şikayette bulundu. Kendisinin telefondaki şahıslara inandığını, fakat kimseyi arayarak rahatsız etmediğini, telefondan telsiz seslerinin geldiğini, o yüzden inandığını söyleyen Osman Gürbüz, kendisini arayan numarayı yeniden aradığında şahsın sürekli telefonu yüzüne kapattığını belirtti.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 19:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gülen IP: 78.166.40.xxx Tarih : 2.03.2008 15:02:49

Valla ne denirki..Yapan yapıyorda inanan buna nasıl inanıyorki,demekki varmış başının bir kelliğide hemen kontörleri göndermiş.Babasının hayrına vermezdi yoksa...