6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Koreli öğretmenlerin Amasya aşkı

GÜNEY KORELİ ÖĞRETMENLERİN AMASYA AŞKI

Son yıllarda yurt dışında düzenlenen uluslararası turizm fuarlarında boy gösteren Amasya, tanıtımın meyvelerini almaya başladı. Güney Koreli iki öğretmen, ülkelerindeki fuarda hakkında bilgi edindikleri Amasya'yı gezmeye geldi.

Son olarak 18-23 Eylül 2009 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Jata Turizm Fuarı'na katılan Amasya, fuarda yazılı ve görsel Japon medyasının ilgi odağı olmuştu. Tokyo'daki Jata Turizm Fuarı'nı gezen ve Amasya standını beğenen Güney Koreli öğretmenler Kim Taehee ile Kim Hyojin, ilk fırsatta Amasya'ya gelerek tanıtım materyallerinde görüp etkilendikleri Amasya'yı gezdi.

Amasya Kalesi'ne çıkan ve kale üzerinden şehre kuşbakışı bakan Güney Koreli öğretmenlere rehberlik eden Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, "Son yıllarda ülkemiz ve dünya genelinde düzenlenen turizm fuarlarına katılarak ilimizin tanıtımını yaptık. Bu tanıtımların faydalarını görmeye başladık ve ilerleyen süreçte daha da göreceğimizi umuyoruz" dedi.

Çok beğendikleri Amasya'yı, "kültürlerin harmanlandığı şehir" olarak tanımlayan Güney Koreli öğretmenler Kim Taehee ile Kim Hyojin, ilerleyen günlerde öğrencilerini de Amasya'ya getireceklerini söyledi.

Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren Amasya Merzifon Havaalanı'nın yabancı turistlerin Amasya'ya gelmeleri için önemli bir faktör olduğunu ve faydalarının ilerleyen süreçte daha iyi görüleceğini belirtirken, Amasya Kalesi ve civarındaki temizlik çalışmalarında belediye ekiplerini seferber eden Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e de teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 15:29:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?