5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kötü adam Amasyalı çıktı

Televizyon dizilerinde kötü adam rollerini canlandıran Amasyalı Hasan Dolay, normal hayatında ise kozmetik işiyle uğraşıyor.

14 yaşındayken İstanbul'a giden ve kaynakçı olarak geçimini sağlayan Hasan Dolay (42), daha sonra tanıştığı ünlü sanatçı Erol Taş'ın kahvehanesinde çalışmaya başladı. Erol Taş'ın sayesinde TRT'de yayımlanan Hafız Yusuf Efendi dizisinde figüran olarak ilk defa kamera karşısına geçen Hasan Dolay, bu zamana kadar Arka Sokaklar, Bir İstanbul Masalı, Gizli Dünyalar, Son Yaprak, Sırlar Dünyası gibi birçok dizide özellikle 'kötü adam' ve 'mafya' rollerinde küçük rollerde oynayarak oyunculuk hayatını sürdürdü.

Oyunculukla geçimini sağlamakta güçlük çeken Hasan Dolay, büyük otellere parfüm üretimi yaparak geçimini sağladığını söyleyerek, "Oyunculuktan elde edilen gelir ile geçim sağlamak çok zor. Bende parfüm üretimi yapmaya başladım ve büyük otellere parfüm satmaya başladım. Bu meslekle ilgili bir belge alarak işimi meşrulaştırdım. Şimdi Amasya'da oğlumla birlikte kozmetik işi yapıyorum" dedi.

18 yıldır sinemada çeşitli rollerde oynadığını söyleyen Hasan Dolay, "Ben küçük ve kısa rollerde oynadım, ama daha büyük sanatçılar var geçim sıkıntısı çeken. Türkiye'ye mal olmuş sanatçılar var sıkıntı içerisinde olan. Benim sinemadan geçimimi sağlayamayacağımı anlamam uzun sürmedi ve kendi işimi yapmaya başladım. Şimdi hem kendi işimi yapıyorum hem de bağlı bulunduğum ajanstan gelen teklifler doğrultusunda dizilerde rol almaya devam ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?