4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Köy Hizmetleri çalışanları tepkili

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne 500 metre kala servislerinden inen yaklaşık 300 işçi, sabahın erken saatlerinde işyerlerine kadar sessizce yürüdüler. Köy Hizmetleri Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Türkiye Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Çıtır, Bakanlar Kurulu’nun Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü tasfiye edecek yeni bir kanun tasarısını imzaya açtığını belirterek, 79 ildeki teşkilatların Özel İdarelere devredileceğini söyledi.

Ümit Çıtır, hükümetin, hiçbir demokratik kitle örgütü ile görüşmeden, sendikaların diyalog isteklerini elinin tersi ile iterek işçi haklarını yine hedef aldığını, yabancı güçlerin isteklerini yerine getirdiğini ileri sürdü. Çıtır, "İşçi sınıfı yıllardır büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır. Bugün ise Köy Hizmetleri işçilerinin tümü tehdit altındadır. Bakanlar Kurulu 18 Ekim’de Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü tasfiye edecek yeni bir kanun tasarısını imzaya açtı. Buna göre, İstanbul ve Kocaeli’ndeki işyerleri bu illerin belediyelerine devredilecek. Genel Müdürlük ve Araştırma Enstitüleri Tarım Bakanlığı’na, 79 ildeki müdürlükler ise Özel İdarelere devredilecek" dedi.

Hükümetin bunlarla da yetinmeyerek, işçilerin ödediği primler ile kurulan SSK Hastaneleri’ne el koymak istediğini ifade eden Çıtır, "Köy Hizmetleri’nin işini Özel İdarelere dağıtarak, hizmetlerin iyileşeceğini söyleyenler, SSK’da bunun tam tersini yapıyor, hizmetin bir merkezde toplanmasını istiyor. SSK Hastaneleri’nden şikayetlerimiz var. SSK Hastaneleri bugün Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Yarın da Özel İdarelere ya da belediyelere verilip özelleştirilecek. Bugün eksikleri olsa da SSK’da tedavi olabiliyoruz. Yarın nakit olarak ödeyebileceğimiz paramız kadar sağlık hizmetinden yararlanabileceğiz. Hükümet bu hareketi ile sosyal devletin son kalesini de yok etmiş olacak" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından işçiler yine sessizce işlerinin başına döndüler.

amasya
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 10:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak altunay IP: 88.248.19.xxx Tarih : 11.02.2008 20:22:49

merhaba ben harun altunayın oglu burak altunay köy hizmetlerin kapanırsa insanların hali nolacak düşünmeden karar veriyorlar öyle şey olmaz benim fikrim kapan masın