5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Köy yollarına hava engeli

Amasya'da, KÖYDES Projesi kapsamında ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılması planlanan köy yolları, hava şartları nedeniyle tamamlanamadı. 

Amasya'da 2006 yılı içerisinde KÖYDES Projesi kapsamında hedeflenen 305 kilometre, İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından hedeflenen 250 kilometre asfalt yapımı iklim şartları ve asfalt sezonunun geç başlaması nedeniyle, ayrıca yurt genelinde KÖYDES Projesi kapsamında asfalt yapım programlarının yoğun olması ve asfalt malzemesi olan bitümün rafinerilerden istenilen zamanda alınmamış olması nedeniyle tamamlanamayarak belirtilen hedeflere ulaşılamadı. 

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından hedeflenen 250 kilometre köy yolunun 33 kilometre 1. kat asfalt ve 160 kilometre 2. kat asfalt olmak üzere toplam 193 kilometresi yapılarak kullanıma açılırken, KÖYDES Projesi kapsamında yapılması hedeflenen 301 kilometrelik asfalt yolun 114 kilometre 1. kat asfalt ve 142 kilometre 2. kat asfalt olmak üzere 257 kilometre asfalt köy yolu şartname ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yapılarak kullanıma açıldı. 

Amasya Valiliği'nden alınan bilgilere göre, Vali Celaleddin Lekesiz'in köy gezileri esnasında yaptığı esnada Özel İdare Genel Sekreterliği teknik personeli tarafından yapılan incelemelerde Doğantepe-Ortaköy, Ortaköy-Ağılönü, Yıldızköy-Aydoğdu, Aksalur-Çayköy, Kızılca-Pusacık-Çal ve İbecik Köy yollarında 520 metre 1. kat ve 19,58 kilometre 2. kat asfalt köy yolunda asfaltlama şartname ve sözleşmesinde belirtilen mevsim şartlarına uygun olarak yapılmamasından dolayı bozulmalar olduğunun tespit edildiği, bu yollar için yüklenici firmaya ödeme yapılmadığı, ödemelerin 2007 yılında bozulmuş olan köy yollarının uygun olarak yapılmasından sonra yapılacağı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 17:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?