7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

KÖYDES hayat veriyor

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, cumhuriyet kurulduğundan bu yana köylere en fazla hizmetin KÖYDES ile götürüldüğünü söyledi.


Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, 2008 yılında KÖYDES ve BELDES projeleri çerçevesinde yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Vali Yardımcısı Ali Arslantaş ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 2008 yılını değerlendiren Lekesiz, KÖYDES projesinin cumhuriyetin kurulduğundan bu yana köylere en fazla hizmetin götürüldüğü en büyük proje olduğunu kaydetti. KÖYDES projesinin hedeflerini anlatan Vali Lekesiz, "Kırsal alanda ulaşım, parke taşı döşenmesi ve içme suyu sağlamak gibi hizmetleri en iyi şekilde götürmek, köylümüze ancak şehirde bulabileceği bir yaşam kalitesini mümkün olabildiğince sağlayarak köylerimizin hayat standardını yükseltmek bu projenin hedefidir. Yapılan projelerde yüzde 100'e ulaşan başarıların elde edilmesi bu konudaki hassasiyetimizin açık bir göstergesidir. Amacımız, devletimizin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirip, halkımızın rahat etmesini ve geleceğe umutla bakmasını sağlamaktır" dedi.
KÖYDES köylerin altın yıllarını yaşadığını belirten Lekesiz, "Köylerimiz KÖYDES ile pek çok hizmete kavuşturulmuş, köylerdeki yaşam standartları şehirlerimize yakın bir seviyeye getirilerek aradaki gelişmişlik farkı bir nebze de olsa kapatılmıştır. İçme suyundan yolların parke döşenmesine kadar birçok alanda hizmet alan köylerimizde bütün uğraşımız, şehirde olduğu gibi köydeki vatandaşlarımızın ayağının çamura değmemesini, en temel ihtiyacımız olan su problemi çekmemesini sağlamaktır" diye konuştu.


KÖYDES projesi kapsamında 2008 yılında Özel İdare kaynakları ile birlikte toplam 13 milyon 603 bin lira harcandığını kaydeden Lekesiz, 295 adet proje başlatılarak sene sonuna kadar 283 adetinin tamamlandığını belirtti. BELDES projesi hakkında da bilgi veren Lekesiz, nüfusu 10 binin altında bulunan belediyelerin alt yapı ihtiyaçlarının gidermek ve bu belediyeler tarafından sunulan mahalli müşterek nitelikli hizmetlerin kalite ve standartlarını yükseltmek amacıyla BELDES projesinin geliştirildiğini vurguladı.

2008 yılında toplam 58 projeden 48 adet projenin tamamlandığını kaydeden Lekesiz, 10 projenin mevsim şartları nedeniyle 2009 yılına ertelendiğini belirterek, BELDES projesi kapsamında 2 milyon 319 bin lira ödenek harcandığını sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 11:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?