6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Köylere 4,5 milyon TL ödenek

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, KÖYDES Projesi kapsamında Amasya'ya 209 yılı için 4 milyon 524 bin liralık ödenek tahsis edildiğini açıkladı.


Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile birlikte düzenlediği basın toplantısında KÖYDES Projesi çalışmaları sayesinde köyler ile kentler arasında yaşam standardı bakımından farklılığın günden güne azaldığına dikkat çeken Vali Celalettin Lekesiz, "KÖYDES sayesinde altın yıllarını yaşayan köylerimiz pek çok hizmete kavuşturulmakta ve köylerdeki yaşam standartları şehirlerimize yakın bir seviyeye getirilerek aradaki gelişmişlik farkı günden güne azalmaktadır" dedi.


Devlet imkanlarının en etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak halkın geleceğe umutla bakmasını amaçlayan projelerde yüzde 100 başarı sağlandığını belirten Vali Lekesiz, "2005 yılında başlatılan KÖYDES Projesi Amasya'da başarılı bir şekilde yürütülüyor.

2009 yılında Amasya merkez ve ilçelerde köy yolu, içme suyu ve parke taş döşeme çalışmalarında kullanılmak üzere kullanılmak üzere toplam 4 milyon 524 bin liralık ödenek tahsis edildi. Bu ödeneğin 4 milyon 274 bin lirası ile 30 köye 72 kilometre asfalt yol, 33 köye parke taş döşeme, 13 köye içme suyu yapım işi planlandı" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?