6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Krizi fırsata çevirmenin yolları

Amasyalı iş adamlarına krizi fırsata çevirme yöntemlerini anlatan Tema Mağazacılık Yönetim Kurul Başkanı Vahap Küçük, "Krize hazırlıklı giren firmalar için bunun bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.


Amasya Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YESİAD) davetlisi olarak Amasya'ya gelen Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Vali Celalettin Lekesiz, YESİAD Başkanı Bekir Aydın ve Amasyalı sanayici ve iş adamlarının katıldığı toplantıda iş adamlarına krizi fırsata çevirmenin yöntemlerini anlattı. Krizde şirketlerin ilk önce eğitim ve reklam giderlerini kıstığını belirten ve aslında eğitime ve reklama krizde daha çok önem verilmesi gerektiğini, daha çok kaynak ayrılması gerektiğini savunan Vahap Küçük, "Krizin, krize hazırlıklı giren firmalar için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz krizde kesinlikle frene basmadık. Tam tersine belki de 2008'den daha fala yatırım yapacağız 2009'da. Bizim en büyük yatırımımız mağaza, krizden önce 10 liralık yer krizde düştü 6 liraya, krizden önce kaliteli elamanı yüksek fiyata bulurken, krizde kaliteli elemanı daha düşük fiyata bulabiliyorsunuz. Krizden önce 10 liraya diktirdiğimiz malı şuanda 7 liraya diktiriyoruz, krizden önce 10 liraya
yaptırdığınız reklamı şimdi 5 liraya yaptırıyorsunuz. Bunları çoğaltabiliriz, bunların hepsi birer fırsat" diye konuştu.


Krizin ömrünü 1 sene olarak tahmin ettiğini ifade eden Küçük, "1 sene sonra hayat devam etmeyecek mi, bu işletmeler devam etmeyecek mi? Rakiplerin dururken sen bu krizde yatırım yaptığın zaman krizin sonunda rakiplerine fark atmış olacaksın. Dünya devi olan şirketlerin hepsi bir krizden sonra devleşmişler. En önemlisi moralimizi bozmamamız gerekiyor. Krizi bitirmek, doları üşürmek, Amerika'yı düzeltmek bizim elimizde değil ama verimliliği artırmak, şirketimizin yapısını, sistemini değerlendirmek kendi elimizde. Maliyetleri aşağı çekmek, müşteri ikna etmek, daha ucuza mal almak kendi elimizde. Kendi elimizdekilerle uğraşmayı bırakıyoruz, kendi elimizde olmayanlarla vakit geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?