7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Küçük adımlarla büyük gelecek

Amasya'nın Suluova ilçesinde yeni açılan Suluova Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Celalettin Lekesiz, "Amasya'da 8 bin 500 okul öncesi çağı nüfusu var. Bu rakamın 7 bin 500'ü okula devam ediyor, hedefimiz tamamının okul öncesi eğitimi alması" dedi.


Küçük Adımlar Büyük Gelecek Projesi kapsamında Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok ile birlikte Suluova Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Celalettin Lekesiz, uzun süre sohbet ettiği çocuklara diş fırçası hediye ederken, Diş Hekimi Ayşe Akın da çocuklara diş sağlığı konusunda kısa bilgiler verdi.

Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan toplam 284 bin lire bütçeli Küçük Adımlar Büyük Gelecek Projesi kapsamında imkanı olmayan ailelerin çocukların çeşitli yardımlar yapılırken, projenin uygulandığı Suluova merkez ve köylerindeki anaokullarının tamamında toplam 350 öğrenciye ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi veriliyor.


Okulöncesi eğitimde okullaşma oranı bakımından son 2 yıldır Amasya'nın Türkiye birincisi olduğunu ve bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot il seçildiğini belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Günümüzde gerçek güç, gerçek kaynak eğitimdir. Ülkemizin geleceğini hep birlikte hazırlayacağız.

Gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitim oranı yüzde 100. Okul öncesi eğitimi alan çocuklar gelecekte çok başarılı oluyorlar. Gelişmiş ülkeler bunu fark etmiş ve bunu iyi değerlendiriyor. Biz Amasya olarak 2007 yılında yüzde 74 okullaşma oranı ile Türkiye birincisi olduk, önemli olan başarılı olmak değil, başarıyı korumaktır. 2008 yılında başarımızı koruduk ve yüzde 85,5 ile Türkiye birinciliğimizi devam ettirdik" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?