4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Küçük kızlarını ameliyat ettiremeyen aile perişan

Amasya’da geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı beyninde pusu oluşan küçük Selin, ailesinin imkansızlığı yüzünden tedavi olamıyor.

Mustafa (27) ve Perihan Kıcır (24) çiftinin kızları 4 yaşındaki küçük Selin, 6 aylıkken bir rahatsızlık geçirdi. Beyninde oluşan iltihaplanma nedeniyle hareket kabiliyetini yitiren küçük kız 4 yıldır hareketsiz şekilde yatarak yaşıyor. Kızları Selin’i tedavi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdüklerini belirten baba Mustafa Kıcır, "Selin’in beyninde iltihaplanma olduğunu söylediler. İltihabı kuruttuktan sonra bu sefer de beyninde pusu oluştu. 4 yıldır gitmediğimiz hastane kalmadı. Artık elimizde ne varsa bitirdik. Çocuğum sanki yeni doğmuş bir bebek gibi hareketsiz olarak yatıyor. Zihinsel olarak yaşıtlarıyla aynı seviyede değil. Bu hastalık 4 senedir bizim kabusumuz oldu. Elimizde ne varsa harcadık, artık gücümüz kalmadı" dedi.

Çocuğunun yanından biran olsun ayrılamayan anne Perihan Kıcır ise kızlarının, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi edilebileceğini ancak bunun yaklaşık 12 milyar liraya mal olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Maddi gücümüz kalmadığı için çocuğumuzu ameliyat ettiremiyoruz. Eşim işsiz, ben ev hanımıyım. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Birilerinin yardım eli uzatarak çocuğumun tedavisinde destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Amasya-iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 13:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?