4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Kültür ve sanat şehri Amasya

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, belediye olarak Amasya’da yapılan her türlü kültürel ve sanatsal etkinliklerin desteklendiğini belirtti.

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanısıra kültür ve sanat etkinliklerinin sıkça yapıldığı Amasya’da, belediye tarafından kurulan Şehir Tiyatrosu ile sanatsal etkinliklere her zaman destek vereceklerini açıklayan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya’nın sadece bugün değil eskiden beri kültür ve sanat şehri olduğunu söyledi.

İsmet Özarslan, "7 bin 500 yıllık geçmişi ile Amasya bir çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış ve bu kültürlerin kalıntıları bugüne kadar yaşatılmıştır. Osmanlı tahtına padişahlar yetiştiren Amasya, sadece bugün değil geçmişten bu yana ismini sanatsal ve kültürel alanda duyurdu. Bizde Amasya Belediyesi olarak yeni kurduğumuz Şehir Tiyatrosu ile sanatsal alanda sanatçılara desteğimizi vermeye devam ediyoruz" dedi.

Kalkolitik Çağ’dan buyana Anadolu kültür ve sanat tarihi içerisinde önemli bir yere sahip olan Amasya’dan bir çok gezgin ve araştırmacının etkilendiğini ifade eden Başkan Özarslan, "Böylesine tarihsel bir birikimi olan Amasya’da padişahlardan gezginlere, araştırmacılardan sanatçılara, şairlerden ressamlara, hattatlardan alimlere kadar bir çok insan yetişti ve yetişmeye de devam edecek. Amasyalılarda böylesine önemli bir kentte yaşamanın bilincindeler. Belediye olarak kültür ve sanata verdiğimiz desteğimizi sürdürerek adını bu alanda da duyuran Amasya’nın hak ettiği yere geleceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

AMASYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 10:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?