4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Küpe alımına mecburuyet geldi

2001 yılında uygulamaya konulan, "Geviş Getiren Büyük Baş Hayvanların Tanımı, Tescili ve İzlenmesi Projesi" ile tüm Türkiye’de hayvan hareketlerinin kontrolünü yönelik çalışmaların başladığı bildirildi.

Amasya Tarım İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu proje ile hayvan hastalıklarının eradikasyonu programı daha etkin yürüyecek, sağlık ve ıslahı kayıtları daha düzenli tutulacak, hayvanların işletmeler arasındaki nakli titizlikle takip edilecek ve işletme tipleri ve türleri ortaya çıkartılacak. Ayrıca bu projenin uygulamasında hayvan kayıtları bilgisayar ortamında veri tabanına kaydediliyor, her işletmeye bir işletme numarası ve her hayvana 14 haneli kulak küpesi tahsis ediliyor.

Yapılan açıklamada, projenin uygulaması sırasında her hayvana 2 adet kulak küpesi takılmakta olup, üreticilerin projeye ilgi göstermesi dolayısıyla projenin başarısı açısından işletmelere kulak küpelerinin daha uygun fiyatla satılmasının hedeflendiği, proje kapsamında kulak küpesi bedelinin yarısı işletmelerden alınacağı ve alınan paranın proje kaynağı olan Özel İdare’ye aktarılacağı belirtildi. Ayrıca, 2004 yılı içerisinde 80 bin adet yani, 40 bin çift kulak küpesinin alım ihalesinin yapıldığı, toplam 41 milyar 536 milyon lira kaynağın Özel İdare Müdürlüğü’nden aktarıldığı açıklandı.

amasya
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 15:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?