5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kurban Bayramı tedbirleri

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasyalıların Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde geçirmeleri için gerekli önlemleri aldık" dedi. 

Kurban Bayramı öncesi Amasya Belediyesi tarafından alınan önlemleri açıklayan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Bu senede Kurban Bayramı için önemli sayılacak önlemler aldık. Geçen sene gördüğümüz eksiklikleri tamamlayarak bu sene hizmet vereceği. Hayvan Pazarı 27 Aralık Perşembe gününden itibaren açık olacak. Zabıta ve veterinerlerimizle önlemlerimizi aldık. Mezbahamız bayramda 3 gün boyunca açık olacak. İstasyon Semt Pazarı, Bahçeleriçi Semt Pazarı ve mezbahada kesim yapılacak, bunun dışındaki yerlerde kesim yapılmayacak. Kesim yapılacak yerlerde vatandaşlarımızın rahatlarını düşündük ve itfaiye, ambulans, et nakil aracı hazır bulunacak. Havalar serin olduğu için vatandaşlarımızın sıcak birer çay içmeleri için semaverlerimizi kuracağız" diye konuştu. 

Kurban kesim fiyatlarının geçen senekinden farklı olmayacağını söyleyen Özarslan, "Vatandaşlarımızın sıhhi bir şekilde kesim yapmaları için elektronik kesim aletleri ve kasap bulunduracağız. Sıradan insanların hayvan kesimlerine izin vermeyeceğiz. Küçükbaş hayvan kesimi 15 YTL, büyükbaş hayvan kesimi ise 50 YTL olacak" şeklinde konuştu. 

Başkan Özarslan, Kurban Bayramı nedeni tur şirketleri tarafından turların düzenlendiğini, bu turlar çerçevesinde Amasya'ya gelecek yerli ve yabancı turistler için hazırda rehber bulunduracaklarını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 16:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?