2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Kurban kesim yerleri açıklandı

Amasya'da kurban hizmetleri komisyonu kurban kesim alanlarını belirledi.

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Amasya il merkezinde yeni mezbahane, itfaiye müdürlüğü otoparkı ve Bahçeleriçi semt pazarının kurban hizmetleri komisyonu tarafından kurban kesim yerleri olarak belirlendiğini açıkladı.

Şehirleşme ve apartman hayatının getirdiği kısıtlamalar sebebiyle kurban kesiminin çevre ve sağlık yönünden önem kazandığını belirten Ömer Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, "Halkımızın bu ibadeti yerine getirmek istemesi hoş olmayan örüntülere sebep olmakta, çevre ve insan sağlığını tehdit edebilmektedir. Hem hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıklar hem de bulaşıcı bir hastalık taşıyan kesim elemanınca yapılan kesimlerde insanlara bu hastalıklar bulaşabilir" dedi.

Kurbanların işkembe, bağırsak, tırmak ve özellikle kanının kirliliğine yol açtığını vurgulayan Bolat, "İşkembe ve bağırsak içeriği kesim yeri içerisinde belirlenen gübre toplama yerlerinde temizlenmeli ve toplanmalı, kanın gelişigüzel dağılması engellenmelidir. Hastalıklı organlar kesinlikle köpek, kedi gibi hayvanlara yedirilmemeli, kan, gübre, et, kemik artıkları ile diğer atıklar kireç kuyularında gömülerek bertaraf edilmelidir. Kesim sırasında açığa çıkan atıkların siyah sızdırmaz poşetler konularak belediye tarafından toplanması sağlanmalıdır" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolat, Kurban Bayramı boyunda sürdürecekleri denetimler kapsamında 2872 sayılı çevre kanunu ve yönetmelik hükümlerine göre yasal işlem yapılacağını kaydetti. 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?