5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kurban öncesi sahte para uyarısı

Amasya Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde özellikle kurbanlık hayvanların alım satımı esnasında sahte para olaylarının artığını açıklayarak, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.


Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların özellikle hayvan pazarlarında dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekerek, il genelinde uyarıcı broşürler dağıtıyorlar. Sahte para olaylarının artış gösterdiği son günlerde sahte para kullananların özellikle hayvan pazarlarında kurbanlık hayvan alıp satarken bu işi yaptıkları belirtilirken, vatandaşların alışveriş esnasında paraları inceleyerek almalarını istendi.


Piyasaya sürülen sahte paraların hayvan pazarları dışında büfe, bakkal ve marketlerde yüksek miktarda banknot verilerek yerine ucuz bir şeyler alan kalpazanların paranın üstünü gerçek para olarak aldıklarına dikkat çekilirken, benzin istasyonlarında, sinema ve tiyatro gişelerinde, milli piyango bayilerinde, taksilerde, gazino ve eğlence yerlerinde, bahşiş verilmesinde sahte para kullanılırken, fuhuş yapan kadınlara da sahte para verildiği açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?