5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kurbanlık alırken dikkat

Amasya Tarım İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alırken ve satarken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda vatandaşları uyardı. 

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, kurbanlıkların sevk ve nakil işlemleriyle kurbanlık alınırken dikkat edilecek hususlar konusunda satıcıları ve alıcıları bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, hayvan alış ve satışlarının hayvan pazarında yapılması, hayvan pazarı dışında hayvan satışına müsaade edilmeyeceğinden hayvan pazarı dışındaki yerlerden hayvan alımı yapılmaması istendi. Hayvan pazarında satılmak üzere köylerden getirilen hayvanlardan menşei şahadetnamesi, il dışından getirilen hayvanlardan hayvan sevk raporu aranacağından alıcılar tarafından sözkonusu belgelerin mutlaka sorulması ve belgelerde şap aşısının yapıldığını gösteren kısma dikkat edilmesi istendi. Açıklamada şöyle denildi: 

"Büyükbaş hayvan nakillerinde kulak küpesi takma ve pasaport çıkartma zorunluluğu olduğundan, özellikle büyükbaş hayvan alımlarında dikkat edilmeli. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alımı sırasında ağız, burun ve göz akıntısı olan, gözlerde kızarıklık ya da yüksek ateşi bulunan, kulakların sıcak ve burun uçlarının kuru olması gibi ve özellikle ağızda, tırnak araları ve memelerde şap hastalığında olduğu gibi yara ve artlar ya da vücudun değişik yerlerinde yaraları olan hayvanlar alınmamalı. Hastalıktan şüphe edilen durumlarda mutlaka veteriner hekime müracaat edilerek uygun görüldüğü taktirde hayvan alımı yapılmalı."
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 09:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?