4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Kurtuluş Treni yola çıktı

Amasya Tamimi'nin 89. yılında ilk defa Amasya'dan Ankara'ya kalkan Kurtuluş Treni, Ankara'ya vatan toprağı götürüyor.

Amasya Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Amasya Tamimi'nin imzalanışının 89. yılı anısına bu sene ilk defa "Kurtuluş Treni" projesi düzenlendi. Proje kapsamında Amasya'dan Ankara'ya içerisinde halkın her kesiminden temsilcilerin bulunduğu, Ankara'ya Amasya'dan alınmış bir avuç vatan toprağı götüren Kurtuluş Treni, uğurlandı.

Vali Celalettin Lekesi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve çok sayıda Amasyalının katıldığı uğurlama töreninde Türkiye'nin topraklarının yüzde 85'inin erozyon tehdidi altında olduğu belirten Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Ülkemizde her yıl 500 milyon ton toprak erozyon ile birlikte taşınmaktadır. 1 santimetrekare toprağın 600 ile bin yıl arasında oluştuğu düşünüldüğünde bunun ne kadar korkunç bir tehdit ve ülkemiz için ne kadar büyük bir kayıp olduğu kolayca anlaşılmaktadır" dedi

Turhal, Yıldızeli, Sivas, Yerköy ve Kırıkkale'ye uğradıktan sonra Ankara'ya ulaşacak olan Kurtuluş Treni'ni tren garında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun karşılayacağını belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Amasyalılar olarak nasıl ki milli mücadelede bu şehrin evlatları bize gurur duyacağımız büyük bir miras bırakarak örnek oldularsa, bizlerde 89 yıl öncesinde olduğu gibi Türk milletinin Atatürk'e bağlılığının, aynı zamanda vatan, millet ve bayrak sevgisinin bağımsızlığa olan tutkusunun bir göstergesi olarak Amasya Tamimi'nin imzalandığı gün olan bugün Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni'nin startını veriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya Belediyesi olarak ağaçlandırma seferberliğine 100 bin fidanla destek olma kararı aldıklarını belirtirken, davetliler Kurtuluş Treni içerisinde oluşturulan orman müzesini gezdi. Daha sonra Kurtuluş Treni Amasya tren garından uğurlandı.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 14:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.229.63.xxx Tarih : 22.06.2008 21:37:46

Çok güzel!Önemli projelerden.Vatanımız için.^^Bir avuç toprak^^