5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kuru sıkı magandalarına ağır ceza

Kuru sıkı silahlar ile ateş eden ve bu silahları taşıyanlarla ilgili cezai işlemler, yeni düzenlenen yasayla daha artırıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü giren 5729 Sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkındaki Kanun ile ses ve gaz fişeği atabilen silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslar ile bunlarla ilgili izin, kayıt ve tescil işlemlerinin düzenlenmesinden sonra kuru sıkı tabancalar ile maçlarda, düğünlerde, ulu orta yerlerde ateş eden ve bu silahları taşıyan magandalara ağır cezalar geliyor.

Yaptığı açıklamada kuru sıkı silahların mermi, av malzemesi yada yivsiz tüfek satışı için ruhsatlandırılmış yerlerde satışının yapılabileceğini ifade eden Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Emin Mergen, bu silahları satan bayilerle başkalarına satan veya devredenlerin ya da başkalarından satın alan yada devralanların 1 ay içerisinde cumhuriyet savcılığından alacakları sabıka kayıtlarıyla birlikte mahalli mülki amire bildirimde bulunmak zorunda olduklarını belirtti.

Kuru sıkı silahların her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılamayacak şekilde boş olarak kutu içerisinde nakil edilebileceklerini belirten Asayiş Şube Müdürü Emin Mergen, "Kuru sıkı silahı olup da 1 ay içerisinde mülki amire bildirmeyenler hakkında 500 YTL idari para cezası uygulanacak. Mülki amire bildirimde bulunup da bir yerden bir yere nakil esnasında kuru sıkı silahı kutusunda mermisiz olarak taşımayanlar hakkında da 500 YTL idari para cezası uygulanacak" dedi.

Kuru sıkı silahlarla havaya ateş eden şahıslar hakkında 500 YTL idari para cezasının yanı sıra Kabahatler Kanunu'na göre 62 YTL para cezasının da uygulandığını ifade eden Emin Mergen, "Son 2 milli maç sonrasında kuru sıkı silahlarla havaya ateş eden 16 kişi yakalandı ve bu kişilerden toplam 18 adet kuru sıkı silah ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan 15 tanesi hakkında 500'er YTL idari para cezası ve Kabahatler Kanunu'na göre de 62'şer YTL para cezası uygulandı. Ele geçirilen silahlarda kamuya geçirilmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?