5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kurusıkıyla banka soymak istedi

Merzifon ilçesinde kurusıkı tabanca ile İşbankası şubesine girerek bankayı soymaya kalkışan şahıs, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Dün akşam saatlerinde Merzifon İşbankası Şubesi'ne elinde bulunan kurusıkı silah ile giren ve güvenlik görevlisini rehin alarak etkisiz hale getirdikten sonra banka çalışanlarını yere yatıran Murak K.(25), banka görevlilerinden birisinin cep telefonundan polisi araması sonrasında olay yerine gelen ve bankanın içine giren bir polisi de silahını aldıktan sonra rehin alarak yere yatırdı. Banka görevlilerinden paraları çantaya koymasını isteyen Murat K., paraları aldıktan sonra bankadan çıkarak kaçmaya başladı. Dışarıda bulunan polislerin peşine düştüğü Murat K.'nın kendisine doğru geldiğini gören başka bir sivil polis ise polis olduğunu hissettirmeden Murat K.'ya yaklaştı ve koşarken çelme takarak düşmesini sağladı.

Elinde bulunan poşet içerisindeki paralarla kaçan Murat K. polisler tarafından yakalanırken, kaçtığı esnada poşette bulunan 50 bin YL'nin yaklaşık 7 bin 200 YTL'sini yere döktü. Yere saçılan paralar polisler tarafından toplanırken, gözaltına alınan Murat K., çıkartıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Silahın kurusıkı olduğu belirlenirken, Murat K.'nın Merzifon'da yaşadığı ve bekar olduğu, zaman zaman garsonluk yaparak geçimini sağladığı ve başka bir bankaya 780 YTL borcunun olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?