22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Kütüphanede internet kafe

Amasya Bayezid Halk Kütüphanesi'nde kurulan internet kafeden kütüphaneye kayıtlı öğrenciler istedikleri gibi faydalanabiliyorlar. 

Sultan Bayezid Camii Külliyesi'nde bulunan Bayezid Halk Kütüphenesi'ne yapılan ve 10 adet internet bağlantılı bilgisayarın bulunduğu kafede, kütüphaneye üye olan öğrenciler istedikleri gibi derslerini çalışıp, araştırmalarını yapabiliyorlar. Üye sistemi dışında öğrenci almadıklarını ve bunun sebebinin öğrencilerin ailelerinden izinsiz, onaysız kütüphaneye gelerek internet kullanmamalarını sağlamak ve ailelerin çocuklarını istedikleri zaman kontrol edebilmeleri için şart koştuklarını söyleyen Kütüphane Müdürü Mustafa Gül, "

Üye öğrencimiz bilgisayarlar ve internetten istediği kadar faydalanabiliyor, 10 sayfaya kadar çıktı alabiliyor ve bunların hiçbirisine ücret ödemiyor" dedi. Bilgisayarların tamamının filtreli olduğunu hatırlatan Mustafa Gül, bilgisayarlardan zararlı sitelere giriş yapılamadığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı bazı oyunları yaz tatilinde getirerek öğrencilerin ailelerinden izinli olarak oyun oynamalarını da sağlayacaklarını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 18:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?