5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Kütüphaneler Haftası

'Kütüphaneler Haftası' nedeniyle Amasya İl Halk Kütüphanesi'nde kitap sergisi ve Türk Telekom Müdürlüğü tarafından kurulan internet evinin açılışı yapıldı. 

Bayezid İl Halk Kütüphanesi'nde yapılan '31 Mart-6 Nisan Kütüphaneler Haftası' kutlamalarına Vali Celaleddin Lekesiz, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Türk Telekom Müdürü Ahmet Yanbay, daire müdürleri ve öğrenciler katılırken, Vali Celaleddin Lekesiz, 1 yıl boyunca kütüphaneden en fazla kitap alarak okuyan 3 öğrenciye hediye verdi. Amasya'da kütüphanecilik hizmetlerinin 1925 yılından bu yana Bayezid Camii Külliyesi'nde bulunan yerde verildiğini belirten Kütüphane Müdürü Mustafa Gül, "Özellikle nadir el yazmaları, basma eserleri ile zengin koleksiyonu bakımından ülkemizin sayılı kütüphanelerinden olan Bayezid Halk Kütüphanesi'nde 2 bin 350 el yazması, 4 bin nadir basma, 35 bin Türkçe olmak üzere çeşitli tür ve konularda eserler bulunuyor" dedi. 

Vali Lekesiz ve programa katılan davetliler, kütüphane içerisinde açılan kitap sergisini gezdikten sonra Türk Telekom Amasya Müdürlüğü tarafından kütüphanede kurulan internet evinin açılışı yaptı. Öğrencilerle birlikte internet evinin açılışını yapan Vali Lekesiz, öğrencilerle birlikte bir müddet internette sörf yaptı. Amasya'da 1 tanesi il merkezinde, 6 tanesi ilçelerde olmak üzere 7 adet internet evi açıldığını belirten Türk Telekom Müdürü Ahmet Yanbay, "Toplam 140 bilgisayarın bulunduğu internet evlerimizde ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Kütüphaneler Haftası'nı takip eden haftanın İnternet Haftası olarak kutlanması nedeniyle kütüphaneler bünyesinde kurulan internet evlerinin açılması da büyük önem taşıyor. Böylece kütüphanelerden faydalananların internetten de ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 12:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?