5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Lekesiz: hedefimiz araştırma merkezi

Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Amasya'da, Hitit kültürü üzerine araştırma merkezi kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Amasya'nın Göynücek ilçesi Doğantepe yakınlarında bir süredir devam eden Oluz Höyük kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Lekesiz, burada Kazı Heyeti Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç Dr. Şevket Dönmez'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Lekesiz, kazının Anadolu kültürüne yeni eserler kazandıracağını söyledi.

Kazıdan elde edilecek buluntuların Amasya'nın tarihi ve kültürel zenginliğinin bir kat daha artıracağını belirten Lekesiz, şunları kaydetti:

''Amasya, 14 medeniyeti bünyesinde barındıran Anadolu'nun tarih ve kültür şehridir. Amasya Valiliği olarak son yıllarda kazı çalışmalarına ve bu medeniyetlerin izlerinin gün yüzüne çıkartılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Amasya Üniversitesinde Arkeoloji bölümü açılması yönünde de ciddi çalışmalarımız olacak.''

Amasya'da Hitit kültürü üzerine bir araştırma merkezi kurulması hedefleri olduğunu bildiren Lekesiz, ''Amasya'da Hitit kültürü üzerine araştırma merkezi kurmayı hedefliyoruz. Bu merkezi de Oluz Höyük yakınlarında oluşturacağız. Eğer gerçekleşirse Anadolu'da Hitit kültürü üzerine böyle bir merkez ilk defa kurulmuş olacak'' diye konuştu.

Lekesiz, Fransa ve Almanya'da Hitit kültürüne yönelik çalışmalar yapan enstitüler bulunduğunu ifade etti

A.A
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat eriş IP: 85.105.110.xxx Tarih : 5.09.2008 12:14:34

gerçekten güzel manzaralar ortaya çıkıyor.şaşkınlıkla izliyorum.devamı gelir inş. :)