5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Liselilere madde bağımlılığı konferansı

Amasya Emniyet Müdürlüğü, Atatürk Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı ve arkadaş çevresinin madde bağımlılığına etkileri konulu bir konferans verdi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Nagıp Polat, Atatürk Lisesi öğrencilerini madde ve madde bağımlılığı konularında bilgilendirdi. Özellikle insan vücudunun ihtiyacı olmamasına rağmen vücuda giren maddelerin nasıl vücudu bağımlı hale getirdiğini anlatan Nagıp Polat, sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin vücuda verdiği zararları açıkladı.

Madde bağımlılığının fiziksel, sosyal ve maddi etkilerinin üzerinde duran Komiser Polat, "Uyuşturucu madde kişinin sinir sistemi üzerinde etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozan, fert ve toplum içerisinde iktisadi ve sosyal çöküntü meydana getiren, alışkanlık ve bağımlılık yapan, kanunların kullanılmasını, bulundurulmasını ve satışını yasakladığı narkotik ve psikotrop sözcükleriyle de tanımlanan maddelere uyuşturucu madde denir" dedi.

Kişinin madde kullanımına bilgisizlik, merak, özenti, çevreye uymak için başladıklarını ifade eden Bolat, "Çocuklar ve gençler aileden ve okuldan, zamanla arkadaş çevresinden etkilenirler. Arkadaş çevresinde kabul edilmek için gençler, çevresinin baskısına dayanamaz aşağılık duygusu ile uyuşturucu kullanır. Sanıldığının aksine, uyuşturucu ile ilk temas sokak başında bilinmeyen satıcı vasıtası ile değil, bilakis arkadaş çevresiyle olmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet olcaz IP: 78.163.172.xxx Tarih : 31.12.2008 22:31:46

bıraz gec ama olsun